Kvasnice
Pivovarské kvasnice jsou neviditelní hrdinové, kteří stojí za kouzlem fermentace při výrobě piva. Jejich úloha je zásadní:
1. Přidávají se do nevykvašeného piva (mladiny)
2. Během fermentace přeměňují cukry na alkohol
3. Produkují CO2, který dává pivu jeho charakteristický říz
Pivovarské kvasnice mají úžasnou schopnost vstřebávat tyto mikroživiny během kvasného procesu. Část těchto látek pak zůstává i ve výsledném pivu, což přispívá k jeho nutričním hodnotám.
Jak s kvasnicemi zacházíme
Uchováváme v chladničce při teplotě okolo 5°C. Tím zajišťujeme jejich optimální kondici a připravenost k použití.
Kvasnice se při výrobě piva přidávají do mladiny jako kvasnice sušené a nebo kvasnice tekuté a tyto dva druhy se dále dělí na kvasnice pro spodní kvašení piva a svrchní kvašení piva.
Nejprodávanější

Speciálně vybraná kvasinka pro dokvašování v sudech a lahvích Vysoká alkoholová tolerance až do 14% obj. při dokvašování Neutrální chuťový profil zachovávající původní...

Tradiční norské kvasinky předávané generacemi Neutrální základ Jemné ovocné tóny Prokvašení: Střední až vysoké

Hybridní kvasinka pro moderní pivní styly Aroma: broskev, citrusy, tropické ovoce Tento kmen je POF negativní (neprodukuje fenolické chutě) Intenzivní kvašení,...
Kvasnice můžete objednat online, nebo zakoupit v naší prodejně v Táboře