BLOG

Podělíme se s vámi o pár informací o vaření piva v domácí, nebo malosériové výrobě. Podíváme se na různá témata z oboru. 

Zároveň budeme rádi, když se i vy zapojíte do diskuze a navzájem se obohatíme informacemi, tipy, triky. Společně se budeme posouvat dál 

Pěstování chmele

Pivo, to magický nápoj, který již po staletí osvěžuje a spojuje lidi napříč celým světem. Jeho hlavní složkou, vedle vody, ječmene a kvasnic, je nepo...

Kvašení piva v létě

Když teploty stoupnou, vaše pivo se mění. Věděli jste, že léto může být tou nejlepší, ale zároveň i tou nejhorší dobou pro domácí vaření piva? Teplé m...

Konzumace piva aneb je pivo zdravé?

Pivo, ten starodávný elixír, který již po staletí spojuje lidi na celém světě, má mnoho tváří. Je symbolem oslav, odpočinku po náročném dni, ale také...

Pivo a koření

Pivo.... je fascinující nápoj s bohatou historií a rozmanitostí chutí, které lze dosáhnout prostřednictvím různých postupů a ingrediencí. V centru zá...

Chmel a slad

Pojďme se ponořit do fascinujícího světa pivovarnictví, kde dva základní ingredience formují základ každého zlatavého moku, jenž milujeme – slad a chm...

Historie domácího vaření piva a jeho vliv na pivní kulturu

Domácí vaření piva má své kořeny hluboko v historii, sahající až do dob, kdy si první osadníci a zemědělci začali uvědomovat, že jejich obilné plodiny...